Jaqueline Hendriks

Atelier CreaWorld © 2015

Koken


Sinds 2008 ben ik als free-lance kok actief, maar mijn passie voor koken en gezond voedsel begon al tijdens mijn kinderjaren. Ik werkte graag in onze moestuin, stond er met mijn neus bovenop als mijn moeder aan het inmaken was en wilde het liefst zo puur mogelijk eten.


Toen ik wat ouder werd kookte ik veelal voor kinderkampen: middenin het bos; water uit de pomp en 65 monden te voeden. Ik vond het leuk het menu afwisselend en verrassend samen te stellen en vooral zo te maken dat de meeste kinderen het lekker vonden.


Tijdens mijn opleiding als Rebalancer (2006-2008), heb ik als vrijwilligster gekookt op “de Voorde”. Hier werd gekookt vanuit het hart en dat raakte me.

Zo wil ik koken. Hier werd mijn passie voor koken duidelijk: Als ik kook, geniet ik; ik voel de verbinding tussen de producten en mijn hart; ik geniet van de schoonheid en de kleuren van de producten waarmee ik werk en het prikkelt mijn creativiteit om op een speelse manier de maaltijd te presenteren.


De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld als vegetarische/biologische kok en ik kook het liefste met producten van het seizoen. Ik streef ernaar om de “verse” producten zoveel mogelijk zelf bij de tuinder te halen en soms zelfs te oogsten, en ze daarna te verwerken  in een maaltijd. Mijn recepten zijn puur en bijzonder.  

's Morgens uit de grond; 's avonds in je mond is een principe wat ik graag gebruik wanneer ik ga koken.  

Ik vind het een uitdaging om van eenvoudige basisproducten een feestelijke maaltijd te maken. Mijn interesse naar de groei en de verzorging van de planten neemt dagelijks toe. Het geheim van mijn recepten is de liefde en het plezier waarmee ik kook.

Koken begint voor mij niet in de keuken, maar, in de tuin waar de planten groeien.

Mijn uitdaging is om mensen nieuwsgierig en bewust te maken naar/van gezond eten.

Voor contact:


06 43756386


info@jaquelinehendriks.nl